מתכון לפנקייק (חֲבִיתִית) – זמן הכנה כ 10 דקות!



מי מאתנו לא נמצא בחיפוש אחר מתכון הפנקייק המושלם.
בין אם מדובר בפינוק לסוף השבוע או בארוחת ערב מהירה לילדים, פנקייק טעים ומהיר להכנה יכול להיות הפתרון האולטימטיבי.
אז מצאנו מתכון לפנקייק הטוב ביותר שיכול להיות, כזה שהוא גם אוורירי וגם משביע, גם מפנק וגם יחסית בריא.



פנקייק לילדים וגם למבוגרים, מהיר להכנה ובעיקר- טעים!
הכינו את המחבת ואת התיאבון, כי המתכון הבא הולך לככב אצלכם בבית.

איך מכינים פנקייק מושלם?

הסוד של המתכון שלנו הוא היוגורט, מה שמאפשר לפנקייקים להיות קלילים ורכים כך שאי אפשר לעמוד בפניהם.
כך אפשר גם להכניס לתפריט מוצרים בריאים יותר עבור ילדים סרבנים.
ניתן גם להפוך את המתכון לבריא יותר על ידי החלפה של הקמח בקמח מלא, הסוכר בסוכר חום, והחלב והיוגורט במוצרים דלי שומן.
פנקייק מתכון קל ביותר, ללא כלים או חומרים מיוחדים, רק שילוב מנצח בין חומרים שיש בכל בית.

פנקייק – מתכון

מרכיבים:

    • כוס ורבע קמח לבן (אפשר גם להמיר בקמח כוסמין או קמח מלא ליצירת פנקייק בריא יותר)
    • 2 גביעי יוגורט
    • 4 כפות סוכר (גם כאן ניתן להמיר בסוכר חום)
    • 2 כפיות אבקת אפיה
    • קורט מלח



  • כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים בגודל לארג’
  • 3 כפות שמן
  • 2/3 כוס חלב
  • סירופ מייפל או שוקולד, דבש, ממרח שוקולד, או עוד יוגורט להגשה

הוראות הכנה:

    • מערבבים את החומרים היבשים בקערה- הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
    • מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים עד להיווצרות של תערובת אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי, כך שאין בעיה אם נשארים גושים קטנים. מי שמעדיף שלא יישארו גושים, יכול להשתמש במטרפה בשלב זה על מנת ליצור תערובת חלקה במינימום ערבוב.
    • חשוב לדעת שהתערבות המתקבלת אמורה להיות יחסית סמיכה וכבדה. אם היא דלילה מדי, אפשר להוסיף מעט קמח. אם היא סמיכה מדי, ניתן להוסיף מעט חלב.
    • מחממים מחבת טפלון לחום בינוני-נמוך, ומחממים מעט שמן. מומלץ להספיג את שארית השמן בנייר סופג, או לחלופין להשתמש בספריי שמן, על מנת לאפשר פיזור אחיד על המחבת, בלי ליצור שכבה עבה מדי של שמן מיותר ולא בריא. חשוב לשמור על חום לא גבוה מדי על מנת לאפשר לפנקייקים להתבשל מבפנים מבלי להישרף מבחוץ.



  • יוצקים מהבלילה למחבת בעזרת מצקת או כף גדולה. כל פנקייק מתרחב לאחר הנחת הבלילה במחבת, ועל כן חשוב לשמור על רווחים ביניהם. ממתינים עד שמתחילות להופיע בועות על פני השטח, כאשר חלקן מתפוצצות קלות. הופכים ומטגנים עוד 2-3 דקות.  אם הבועות לא מופיעות אך אתם מרגישים שהפנקייק נשרף, סימן שעבדתם עם חום גבוה מדי ויש להוריד את דרגת החום כך שניתן יהיה לטגן את הפנקייקים בצורה מיטבית.
  • מניחים אחד על השני(או מגלגלים) ומגישים עם הסירופ האהוב עליכם ונהנים!

בתאבון!!




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

91 − 83 =

Scroll to Top
דילוג לתוכן